INLOGGEN
«»

Een blik terug in de tijd


Het is nu vijftig jaar geleden
zij oogden toen heel tevreden
In een spierwit bruidstoilet
hij in een zwart sachet.
.
Na een lange verkeringstijd
was Sjaan tot huwen bereid.
De grote dag was aangebroken
een ieder had zich in het net gestoken

Zenuwachtig belde Janus aan,
om met Sjaantje naar het gemeentehuis te gaan.
Eerst werd hij van kop tot teen bekeken
of hij met zijn kleding niet van het protocol was afgeweken.

In het gemeentehuis luisterden zij naar een betoog
die de dienstdoend ambtenaar uit zijn tenen zoog.
Maar het kwam hier op neer
aan `t eind waren zij in `t vervolg mevrouw en meneer..

Hij eiste van hen tot in lengte van dagen
elkanders lusten en lasten te verdragen.
Nu dat was niet aan dovemans oren gezegd
en zij hadden zich daar direct bij neergelegd.

Toen kwamen tranen van geluk
deze verbintenis kon niet meer stuk
en als bewijs van deze hechte band
zijn wij hier na vijftig jaar beland.

Om te saam zo met elkaar
terug te blikken op die vijftig jaar
en om aan te zitten aan het diner
doet een ieder hier graag mee.
Om alzo tijdens het verteren
Dit gouden paar te eren.
DdJ

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 18-02-2017

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dolf de Jong
Actief sinds: 26-12-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Een blik terug in de tijd ’ van Dolf de Jong zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.