Opwarming monarchieën

Trijan

Ons klimaat verandert onbegrensd,
de poolkappen worden stippen, Het zeewater staat ons aan de lippen,
tropisch Scandinavië zijn wij niet gewend.

Ook de voormalig ijspaleizen ontdooien snel,
het Britse vorstenhuis mengt zich onder het volk, dit zonder tolk,
de hete aardappel verdampt in een tel.

Het Nederlandse vorstenhuis spant de kroon,
heupwiegend door de straten, met jan en alleman praten,
spelen met het volk is gewoon.

Hoever laten wij dit nog komen,
het instituut lijkt te verzwelgen, ondergedompeld tussen de telgen,
een monarchie die meedoet aan steenrijk, straatarm daar zullen velen van dromen.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 03-05-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Trijan (Actief sinds: 22-04-2020)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Opwarming monarchieën’ van Trijan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.