In een wereld waar geen pijn is

Soul Treasures

In een wereld waar geen pijn is, en geen onrust of verdriet
Kan ik ongestoord mezelf zijn, hindert dat een ander niet

Hoef ik niet eerst te bedenken of wie ik zijn wil daar wel past
Kan ik ongestoord mezelf zijn, is dat niemand daar tot last

Is er ruimte voor eenieder, ook al is niemand gelijk
Kan ik ongestoord mezelf zijn, en ben van binnen o zo rijk.

Vrij van zorgen, vrij van of het zo wel 'moet'
Kan ik ongestoord mezelf zijn, en dat is voor eenieder goed

Niemand vindt wat van een ander
Het is niet nodig we zijn vrij

Om ongestoord onszelf te zijn
Geen ik tegen jij

Maar een oprechte waardering voor het uniek en anders zijn
Niet een is hetzelfde, en dat is mooi, en dat is fijn

Er is geen angst, want er is ruimte voor wat anders is in mij
Kan ik ongestoord mezelf zijn, en hoort iedereen er bij

Is wat ik doe en wie ik ben niet tot schade voor een ander
Het is dat waarnaar ik streven wil en in mezelf verander

Niet uit angst of omdat het 'hoort'
Maar om onszelf te zijn, ongestoord

In een wereld waar geen pijn is, en geen onrust of verdriet
Kan ik ongestoord mezelf zijn, hindert dat een ander niet

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 02-05-2024

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Soul Treasures (Actief sinds: 21-11-2016)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘In een wereld waar geen pijn is’ van Soul Treasures zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.