Laat de bevreesde dag niet regeren

Willem Bernardus Tijssen

De vrees voor het daglicht.
De vrees voor de straat.
De vrees voor het leven
in het donker 's avonds laat.

De vrees voor de muren.
De vrees voor de claustrofobie.
De vrees voor het inwaarts gluren
van al die angst die ik niet voorzie.

Laat de bevreesde dag niet regeren
waar die het geluk kan genereren.
van het leven als een fraai cadeau!
Geniet nu het genot van de vreugde,
en herhaal dat telkens zo!

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 29-05-2016

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Willem Bernardus Tijssen (Actief sinds: 02-03-2015)

Informatie bij het gedicht

Schrijver: Willem B. Tijssen

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Laat de bevreesde dag niet regeren’ van Willem Bernardus Tijssen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.