De ridder

Aleksei Shikhatov

De ridder gaat naar kruistocht
Laat zijn kasteel blijven
Hij heeft nieuwe zwaard gekocht
Om een heilige land te bevrijden.

Zijn edelvrouw kijkt naar hem
Alsof laatste keer
Hij knuffelt haar met glimlacht gezicht
En in eeuwige liefde zweert.


Hoelang geleden leefden ze?
Geschiedenis zwijgt erover
Maar het lijkt alsof dat tot nu
die ridder leidt oorlog.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 07-11-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Aleksei Shikhatov (Actief sinds: 21-12-2022)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘De ridder’ van Aleksei Shikhatov zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.