INLOGGEN
«»

Passendale

Passendale is de oorlogskreet
die nagalmt na 100 jaar.
Bijna al vergeten,
maar vijfhonderdduizend doden
hebben wortels in de ziel van
het West-Vlaamse land; waar geen
genade gold tussen Europese broeder-
volken voorbij het prikkeldraad en
de greppels voor een tijdelijk nieuw
oorlogsbestand.
Passendale de doden huilen nog
wier bloed zo rijkelijk vloeide
in de modderpoelen van de wanhoop.
Weggezonken oorlogsoptimisme in
het krijgsvuur van een harde realiteit.
Waar voor iedere kilometer landwinst
en victorie in de dood sloop.
De wapens pas zwegen te laat voor
het belijden van spijt.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 01-08-2017

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Willem Bernardus Tijssen
Actief sinds: 02-03-2015Informatie bij het gedicht:

Schrijver: Willem B. Tijssen Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Passendale’ van Willem Bernardus Tijssen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.