INLOGGEN
«»

Het Parool

Hoe belangrijk is het je mening
te uiten in tijden van spanning
en oorlogsgeweld; hetgeen je van
mening bent als een samenspel van
woordbeelden op papier mag worden
blijven verteld.

Het vrije woord tegen de repressie.
De 'letterlijke' opstand tegen de
agressie van een bezetter die alles
gelijkschakelt met zijn eigen woord;
voor wie het parool niet langer mag
luiden, dat het de massa wil duiden
met een vrije pers die een democratie
toebehoort.

Nu vijfenzeventig jaar geleden werd
'Het Parool' in de duisternis geboren;
hield het moedig stand tot aan het
bevrijdend licht; heeft verandering
zijn koers gewijzigd, maar hield het
altijd zijn eigenzinnig gezicht.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 11-02-2016

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Willem Bernardus Tijssen
Actief sinds: 02-03-2015Informatie bij het gedicht:

Schrijver: Willem B. Tijssen Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Het Parool’ van Willem Bernardus Tijssen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.