Niet definitief

Gertjan van der Kraan

Niet definitief

Het vertrek was niet definitief
Daarvoor heeft Hij ons te lief
Nog steeds wil Hij bij ons zijn
Aan Zijn tafel bij brood en wijn
Ook al verdween Hij uit het zicht
Hij hield Zijn blik steeds gericht
Op Zijn kinderen hier beneden
Waar Hij intens voor heeft geleden
Hij wil nu onze plaats bereiden
Waar wij eeuwig, zonder lijden
In Zijn nabijheid mogen leven
Om Hem daar alle eer te geven
Zijn vertrek was niet definitief
Toen Hij zich van hier verhief
Hij vertrok om terug te keren
Ondanks dat men blijft beweren
Dat zoiets niet kan bestaan
En men gelooft in eigen waan
Blijf standvastig op Hem bouwen
Want Hem kun je echt vertrouwen

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 23-02-2016

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Gertjan van der Kraan (Actief sinds: 31-10-2014)

Informatie bij het gedicht

Jezus vertrok niet definitief. Nog steeds ziet Hij naar ons om.

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Niet definitief’ van Gertjan van der Kraan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.