Goed begin het halve werk

Joris Olivier

Goed begin het halve werk

Het is beter ge ge bezint
vóór ge aan de lange reis begint.
Nu ge noodgedwongen ten halve keert
vermijdt ge ten hele verdwaalt,

wijl ge niet wist wat te beginnen,
terwijl het eind al lang was in ‘t zicht.
De achterstand is vooruitgeschoven,
nu ge bij ‘t begin al vóór ’t eind zijt gezwicht.

Meanderend op weg naar het eind,
wijl in den beginne ontbrak het doel,
verdwaalt ge halverwege in een warboel,
zodat het eind uit ‘t zicht verdwijnt.

De reis werd een uitzichtloze tocht,
terwijl ge uw ziel en zaligheid er voor verkocht.
Voor ’t eind zijt ge op uw schreden teruggekeerd,
door verdriet en heimwee verteerd.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 11-09-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Joris Olivier (Actief sinds: 09-06-2023)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Goed begin het halve werk’ van Joris Olivier zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.