INLOGGEN
«»

Hermes

hoe kan je op gedichten
etiketten plakken
als schriften en op schoolatlassen
en wat als atlas plots verdwijnt
valt dan de wereld op je hoofd
of ben je alle richting kwijt

afwezig is wat was
tem dan je geesten in de hades
en breng je boodschap binnensmonds
en niet meteen te vatten
zodat zelfs goden moeten denken
zodat ze niet in toorn
de boodschapper afslachten
die nooit verdwijnt
maar slachten doet wel pijn

iedereen zegt na te denken
maar denken is bezeren
verlaten van bezweren
en soms willen we er ons voor wachten
de dingen die echt dingen zijn
echt bij hun naam te noemen

het kwade zo banaal geworden
dat je het maskers op moet zetten

let op de rode lijn

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 27-03-2017

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Geert Messelis
Actief sinds: 26-09-2016 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Hermes’ van Geert Messelis zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.