INLOGGEN
«»

Meester jubilaris

De meester maakt wat van
een klas; werkt met woorden
en tijden. Leest de les nadat
het las, wanneer een 'ei' kort
of lang moet lijden.

Ezelsbruggetjes over degenen
en geen enen; wanneer niets
geen waarde heeft en hoeken
zich vormen met rechte, schuine
of gelijke benen.

Steden op de wereldkaart;
jaartallen niet voor het korte
geheugen bewaart. Spreken en
zwijgen doet de kennis van een
klas uit respect voor hun meester
die al veertig jaar bij het onderwijs was.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 29-11-2015

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Willem Bernardus Tijssen
Actief sinds: 02-03-2015Informatie bij het gedicht:

Schrijver: Willem B. Tijssen Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Meester jubilaris’ van Willem Bernardus Tijssen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.