INLOGGEN
«»

De Toiletjuffrouw

Truus van de toiletten; of eigenlijk
Mevrouw Pot, waar nood breekt
Alle wetten, gloort zij properheid
Als haar levenslot.

Dagelijks ontvangt zij heren,
Waarvoor zij vier toiletten
Mag beheren, die zich bij haar
Aan hun meest intieme zorg
mogen wijden om zich te
Verlossen uit hun tijdelijk lijden;
Op die momenten in hun leven
Die soms schaamte geven, maar
Bij haar een rustpunt zijn in een
Mannenleven.

Aan de andere zijde heeft zij
Vier damestoiletten ingericht.
Ook proper, maar met een
Iets ander sanitair gezicht.
Damesverbanden en bloederige
Resten kunnen soms het leven van
Een toiletjuffrouw verpesten.
Vrouwen en mannen soms even
Vies; Geen sekse verschillen bij
Het noodwendig menselijk verlies.

Truus en haar toiletten zijn
Ondeelbare zaken. Geen
Mens kan meer betrokken
Raken dan om de mening over
De properheid van haar dagelijkse
Handelsmerk; niet zomaar een taak,
Maar een levenswerk.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 14-07-2015

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Willem Bernardus Tijssen
Actief sinds: 02-03-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘De Toiletjuffrouw’ van Willem Bernardus Tijssen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.