INLOGGEN
«»

Wat hoger leven


wat hoger leven


eerst is het
onkruid opgeschoten
zijn macht aan groen
deed veel beloven

diversiteit heeft
alles uit de kast gehaald
alleen het bloeien bleef
wat soberder en schaars

heb struiken geplant
als ordening van leven
ik snoeide het snelle groeien
om er vorm aan te geven

ook bomen zijn er gekomen
in naar de hemel reiken
dacht ik dat zij ons bestaan
hun richting zouden wijzen

maar zij groeiden
sneller op en hun toppen
zijn ons voorbij gegaan
wij bleven op aarde staan

tuin en werkvloer
zijn wij nu ook ontstegen
in een panoramisch uitzicht
gaan wij eindelijk wat hoger leven


wil melker
25/05/2017
www.wilmelkerrafels.deds.nl

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 25-05-2017

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

wil melker
Actief sinds: 07-02-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Wat hoger leven’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.