de meter slaat tilt

Geert Messelis

de meter telt de snelle dagen af
de duiven vallen binnen
na een lange vlucht
het circus kan opnieuw beginnen
snelwegen worden traag
de zomer loopt zijn laatste ren
winkels ruiken naar scholen
journalisten komen uit de kast
wie heeft dit jaar de grootste
komkommer meegebracht
het is weer net als vroeger
de anderen ver van mijn bed
omwille van vakantiepret
het nieuws overspoelt de dijken
Darfour opnieuw ontdekt
anekdotische caleidoscopische montage
de stem van het anker lijmt
je vindt de vreemdste dingen naast elkaar
een rommelmarkt met nieuws
de belangrijkste bijzaak ter wereld
met alle Chinezen
niet meer met den dezen
daar helpt geen Jan Mulder meer aan
experten helpen luie journalisten
het nieuws te duiden
zie je wel
autoriteit staat goed
met open kraag
strak in de jeans
maar op de roetsjbaan van de tijd
heeft niemand vat

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 16-08-2017

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Geert Messelis (Actief sinds: 26-09-2016)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘de meter slaat tilt’ van Geert Messelis zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.