INLOGGEN
«»

wakker bij nacht

in een vertrouwde stoel
barricade tegen duisternis
hoor ik het tikken van de klok
zo tikken schaduwen voorbij
vol stilte
het nachtkleed wacht op dag
tot geheel onverwachts
in het donker
dag het overneemt
want alle vogels staan op
tegen het zwijgen van de nacht
donker krijgt bolle wangen
door de vormen van de dag
die duister afsteken
tegen een hemel
die licht draagt
als een vrouw die zwanger is
het lange baren van het licht
de dag pronkt niet
sluipt weer nader
we zullen eten uit zijn handen

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 28-04-2017

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Geert Messelis
Actief sinds: 26-09-2016 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘wakker bij nacht’ van Geert Messelis zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.