Levensdagen rijgen nieuwe doelen aaneen

Willem Bernardus Tijssen

De dagen die nimmer worden vergeten;
waarop de angst zich verplaatst naar het
andere doel; waarop een scoringskans
zich opnieuw voordoet aan de betere zijde
van je gevoel.

De dagen waarop men het zch kan permitteren
eens lekker uit het dak te gaan, omdat de beoogde
doelen goed marcheren, die hun eigen goede richtingen
zijn uitgaan. Niet te bekrompen nemen de dagen stelling;
beoordelen elk doel voordat die kan worden gehaald.
Pas achteraf zal telkens blijken; of iets gelukt is, dan wel
heeft gefaald.

Dagelijks plant men zo zijn leven. Levensdagen rijgen
nieuwe doelen aaneen. Nieuwe doelen, die om aandacht
vragen. Want zonder aandacht kent het doel slechts die
mens alleen.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 24-10-2016

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Willem Bernardus Tijssen (Actief sinds: 02-03-2015)

Informatie bij het gedicht

Schrijver: Willem B. Tijssen

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Levensdagen rijgen nieuwe doelen aaneen’ van Willem Bernardus Tijssen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.