INLOGGEN
«»

Vlucht MH17

Hollandse tulpen op een graf.
Een stille getuige van hoe heel
Laf, Nederlandse levens crashten
Naar een verleden. Op die dag
Die slechts vreugde voorzag,
Werd hun toekomst voorgoed
Door oorlogsgeweld afgesneden.

Een exotische stalen vogel werd
Boven Oost-Europa op 17 juli 2014
Met vuurkracht naar beneden gehaald.
De oorlogszuchtige jager heeft zonder
Verder te vragen niet naar de honderden
brokstukken van zijn agressie getaald.

Nu zijn die honderden brokstukken
Begeleid met veel verdriet naar de
Lage Landen teruggehaald; van een
Vogel die nimmer meer zal vliegen
En het noodlot met de dood heeft
Betaald.

In de Lage Landen rusten de
Versplinterde resten onder een
Eenvoudig kruis; sieren tulpen
De herinnering aan hoopvolle
Levens verkruimelt tot een
Handvol gruis.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 17-07-2015

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Willem Bernardus Tijssen
Actief sinds: 02-03-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Vlucht MH17’ van Willem Bernardus Tijssen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.