Maak de verandering bij jezelf.

Lesley Biest

Niemand hoeft zich te vervelen ,
om zich als het ware te upgraden .

Dingen die zijn gebeurd , vergeef jezelf , want het zegt niks over wat er nog gaat komen ,
Tuurlijk komt er een tijd dan zie je door de bomen geen bos ,
komen er vaak heftige emoties bij kijken of los.

Maar na die tijd , krabbel je weer op ,
ben jij sterker dan voorheen , nee je krijgt in het leven niet snel meer klop.

Hard werken , en volgens mijn eigen gemaakte wetten ,
Hanteer ik bij mensen die het verdienen de respectvolle en waardering krijgend, maar juiste etiquette .

Geef jezelf de tijd ,
om als nieuw er uit te komen, net zo goed als een oude auto bij het programma Pimp My Ride.

Vergeef jezelf , en vooral laat aan mensen die het verdienen zien dat je bent gegroeid ,
en volwassen met dingen omgaat , en daar vooral niet meer mee stoeit .
Houdt je eigen leven geboeid .

Dat doe je door inderdaad te leren,
te leren om jezelf waar je nu in dit leven staat te accepteren .

Ben iemand waar moeilijk langs te komen is een soort harde rots ,
en zet vooral voorop je eigen gekregen trots .

Na een lange tijd , herken je jezelf in het leven steeds beter ,
want soms werd het onder je voeten wat heter .

Daardoor weet je nu hoe je om moet gaan met problemen ,
om net als met poetsen , het sop van de ramen te zemen .
En jezelf niet steeds dwars zittend door je eigen fouten naar voren te halen en steeds opnoemend te claimen .

Er is niets te doen, aan dingen die gebeurd zijn ,
dingen van vroeger , groot of klein ,
laat het weggaan, en opengooien als een soort dichtgetrokken gordijn .

Stel jezelf open voor mensen die er toe doen ,
jij bent degene die moet werken voor je eigen eer en poen .

en denk ,en leer van je verleden , en wordt wakker niet steeds indutten .
Want iedereen maakt fouten , zelfs de premier van Nederland Mark Rutte.

Maar creëer voor jou een wereld , een wereld
waarin er deuren voor je opengaan ,

wat is er wat jou nog belet ???
maak je eigen afspraken met jezelf , net als de verscheidenheden van de wet voor Nederland
afkomstig van ons eigen kabinet.


Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 06-10-2015

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Lesley Biest (Actief sinds: 08-07-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Maak de verandering bij jezelf.’ van Lesley Biest zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.