INLOGGEN
«»

Demente buurman

Ik kom hem vaker tegen, die vroegere buurman,
uit ons fijne gebouw
Hij lijkt niet meer te weten dat hij nu élders woont,
bij zijn vrouw! Die zit in het verzorgingshuis dicht
bij waar hij niet naartoe fietst.....

Hij rijdt richting onze flat, hij mist duidelijk dat zo
belangrijke 'iets'
Hij dementeert, ik weet het, kan hem niet roepen
Wél groet ik hem bij het passeren en zie hem
nadenken wie of wat ik toch ben.

Het spijt me heel erg voor hém, deze verwarde
staat
Zou het vandaag nog goed komen nu hij de
verkeerde weg inslaat?

Dakoyria, 2017.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 04-09-2017

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Demente buurman’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.