INLOGGEN
«»

arme mensen

Arme mensen

Hoeveel doneerde jij zelf al?
Ik zie schouders die worden opgehaald,
collectebussen die nergens staan
en anders genegeerd zouden worden.
Denk aan de velen die denken
en soms ook zeggen: zullen we ons eerst bezighouden
met ons eigen land.
Er zijn hier al problemen genoeg,
we kunnen de hele wereld niet helpen.
Er blijft ook altijd te veel geld aan de vingers
van zulke organisatie luitjes kleven,
of in de zakken van die regeringen,
of in die van de rebellen,
of van de transporteurs.
En trouwens, kunnen die rijkaars van deze wereld
dat daar niet eens oplossen?
Enzoverder enzovoort.
Ik vraag mij af, wat is er nu veranderd?

Claire Vanfleteren ©

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 29-03-2017

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Claire Vanfleteren
Actief sinds: 11-01-2014Informatie bij het gedicht:

Hebben jullie nog niet gedacht, waar het geld blijft hangen die wij brave burger geven voor de in nood verkerende mensen, ik wel! Auteursrechten
Op dit gedicht ‘arme mensen’ van Claire Vanfleteren zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.