INLOGGEN
«»

oostenland

het groene landschap
doet bijna pijn aan onze ogen
de dauw legt parels op het gras
we stappen naar de andere kant
van een der vele heuvels
waar het gras nog groener lijkt
gezang van de cicaden
de bomen staan verspreid
hun kruin gemaakt tot rusten
oranje verschijnt weer de zon
we wandelen naar de morgen
we horen ver lawaai
krijgen we gedonder
met eenvoud stappen we verder

we horen nu ook stemmen
die roepen in een andere taal
de reis is nu verstoord
we zoeken de schaduw
van een boom
onze pijprook kringelt zacht omhoog
kleine wolkjes aan de horizon
van waar komt toch dat vreemd geluid
de aarde ademt slaperige vrede
onze weg lijkt ineens versperd
we maken onze rugzak open
en vinden brood en kaas

de kruiden ruiken scherp
het loof dat op het vuur ligt
de zon rijst tot een ware gloed
horen we nu schoten in het dal
maar wat kan hier de prooi zijn
het regent rondom onze boom
het water wist de sporen

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 24-11-2016

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Geert Messelis
Actief sinds: 26-09-2016 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘oostenland’ van Geert Messelis zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.