Laten we eens praten over de internaten.

Willem Bernardus Tijssen

Laten we eens praten over
de internaten waar levens op nieuw
in de steigers komen te staan.
Een veelheid van leed door het
ongeluk verdreven aanspraak tracht
te maken iets positiefs te halen
uit hetgeen voorheen niet kon bestaan.

In de waan van de flaters en de optaters
zochten prille Guus Flaters eens tevergeefs
na wat opbouwt uit iets van wezenlijk
fundamenteel geluk. Waaruit slechts
bouwvallen van instabiliteit verrezen.
In een ontwakend verlangen op zoek naar een
eens afgewezen geluk.

Doch hoe ongelukkig wegen ook kunnen zijn.
Soms kan die ook gaan over het minste van alle
pijn. Kan er iets intern positief veranderen
daar waar er niets anders dan die internaten
kunnen bestaan. Wordt er positief gebouwd aan
een beter leven in die gebouwen waar je niet
voor altijd ongelukkig tussen de steigers
hoeft te staan.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 09-06-2017

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Willem Bernardus Tijssen (Actief sinds: 02-03-2015)

Informatie bij het gedicht

Schrijver: Willem B. Tijssen

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Laten we eens praten over de internaten.’ van Willem Bernardus Tijssen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.