De armoede leeft op straat

Willem Bernardus Tijssen

De beschaving van een samenleving
wordt afgemeten aan hoe het met
zijn zwakste participanten placht
om te gaan; of een onmondige
afhankelijkheid niet te veel naar
een mondige verwaarlozing
neigt over te gaan.

Economie en produceren is
synoniem aan een negeren
van de armoede die leeft op
de straat. Voor welke brood en bed
niet langer de norm zijn en medische
zorg niet langer op een wachtlijst
staat.

Moderniteit is nu slechts vaak de solidariteit
van de voorbije middeleeuwen;
met een ieder voor zich mentaliteit,
die wel doet in het zicht van het
Licht dat hun ziel eens op zal nemen.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 24-05-2016

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Willem Bernardus Tijssen (Actief sinds: 02-03-2015)

Informatie bij het gedicht

Schrijver: Willem B. Tijssen

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘De armoede leeft op straat’ van Willem Bernardus Tijssen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.