INLOGGEN
«»

heel klare taal

omdat ik het nodig vind

in Rusland had je
Duitse Einsatzgruppe
die alles brandden
en met de schatten gingen lopen
de bewoners, als rijp fruit
hingen in trossen aan de bomen

jonge Joodse meisjes
gingen met ze
ze waren jong
ze waren mooi
ze wilden alleen maar leven
maar als ze zwanger waren
rassenschennis
toen vroeg zo'n soldaat
aan een kameraad
als een echte gentleman
of hij zich wou ontfermen
de klus geklaard
in de struiken
zo werden de gevoelens gespaard
van die zo gevoelige soldaat

ze was een Untermensch
en vroeger of later
ze moest toch sterven

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 10-07-2017

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Geert Messelis
Actief sinds: 26-09-2016 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘heel klare taal’ van Geert Messelis zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.