Mens in Soedan

Jan Folkert

geen kracht meer
geen geest meer, die straalt
die dicht, die belangrijk vindt
dat woorden van mensen
goed zijn...
en zijn tonen klaar

geen kracht meer
geen geest meer die voedt
die haar kind tot leven draagt
en strelend met haar hand
liefde...
brengt tot lafenis

geen kracht meer
een lichaam dat slechts geeft
uit solidariteit met stof
en zand waarin het op gaat
terwijl...
de oorlog het verstuift

geen kracht meer

help!

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 02-07-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Jan Folkert (Actief sinds: 25-06-2023)

Informatie bij het gedicht

Gepubliceerd in de bundel "De Kloof Gedicht" van de Derde Wereld Groep Soest op 30 oktober 1998.

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Mens in Soedan’ van Jan Folkert zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.