INLOGGEN
«»

de stad wordt ingenomen

er steken hoofden
tussen de kantelen
van het kasteel
midden de stad
hier groeide het begin
het is sinds lang geleden
overschot
voor toeristen
op de plaatsen
die niet de plaatsen zijn
van het leven
van de stad

het slenteren langs het water
een jachthaven midden de stad
de haven ligt veel lager
naar de zee

toeristen drinken bier
op de terrassen
ze praten luid
ze nemen alles over

langslopende gezichten
die de blik naar binnen richten
en lachen om de gekke kleuren
wat zijn ze toch herkenbaar
die malloten

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 13-07-2017

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Geert Messelis
Actief sinds: 26-09-2016 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘de stad wordt ingenomen’ van Geert Messelis zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.