INLOGGEN
«»

de stad begint

uit het niets
begint de stad
lijkt bezet
een leger schuifelt binnen
treinen rijden traag
naar onbekend dichtbij
zwervers zoeken eten
ontbijten bij een vuilnisbak
daarna de kinderkreten
die door de muren heen
de late slapers wekken
koffie en een vroege krant
gemurmel in de lege kerken
maar in de haven
is dag de nacht
hades
ver van de stad
hernemen meeuwen kreten

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 28-04-2017

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Geert Messelis
Actief sinds: 26-09-2016 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘de stad begint’ van Geert Messelis zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.