INLOGGEN
«»

De vrouw in het groen.

De vrouw in het groen.

De jonge vrouw groeit uit de struiken,
dat zie ik nu pas,
legt haar armen in haar nek
en kijkt naar de grond.
Soms vraag ik mij af hoe ze leefde
en wie zij eens was,
toen ze eens vele jaren geleden
zo voor haar schepper stond.

Wat verlegen kijkt ze naar beneden
en strekt haar naakte lichaam,
nu verstild tot koud en hard brons,
was ze eens zomaar een vrouw met een naam.
En elke keer, als ik dat beeld zie staan
komt die vraag, die mij steeds weer boeit.
wie was zij, deze vrouw,
nog nauwelijks haar meisjestijd ontgroeid.

In een klein knus parkje
ergens in ons mooie land,
staat ze met haar bronzen lijf
die jonge vrouw uit de boerenstand.
Ze besloot voor het geld om model te staan,
want ze kwam uit een arm gezin.
Zo toonde ze eens haar naakte lichaam,
nog wat schuchter in het begin.
-----------

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 23-06-2016

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Ruud Grootveld
Actief sinds: 21-06-2016 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘De vrouw in het groen.’ van Ruud Grootveld zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.