INLOGGEN
«»

Nog kerst de boom

de witte dagen
zijn voorbij gegaan
in groen en rood

nog kerst de boom
herinnering in wat zich
eens in sneeuwrijk aanblik bood

zij piekt een nieuw begin
in weer een oudejaarse dood
het vuurwerk wordt groots

mag ik je hand in deze dagen
met samengaan de tijd even
vertragen in gedachten over ons

vuurpijl maar verlangen
zodat niets kan blijven hangen
aan de strijkstok van geluk

speel met vuur en laat
de kleuren juichen want in voor
de winter buigen maakt alles stuk

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 15-04-2015

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

wil melker
Actief sinds: 07-02-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Nog kerst de boom’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.