Sinisme !!!

William Elskens

Twee en zeventig jaar vandaag
twee en zeventig jaar verdomme
een wenk een gebaar een traan
ik hoef geen hoorn geschal of blommen
het is vlug voorbij gegaan
als een sneltrein door de nacht
het arriveren komt in 't zicht
aan een oud station zonder licht
waar de ramen schots en scheef in staan
als ik terug denk waar het begon
elk jaar groots en klein
dood en leven ziekte en pijn
soms ook wel eens en wonder
of gewoon een schaterlach of kolder
mijn geluk verpakt op een kleine vloot
mijn tegenslagen geladen op een ganse vloot
velen zijn achter het hoekje
van de eeuwigheid reeds verdwenen
de ene in mijn onverschilligheid
de andere zal ik eeuwig bewenen
en ja er was Gods hamer
die deelde rake klappen uit
waarvan je gestreken ligt plat op je buik
en het verdriet bleef mij als een spook nalopen
niemand die je tranen ziet
waarin je bent verzopen....

Twee en zeventig jaar verdomme
had ik mij anders voor gesteld...



Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 25-08-2017

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

William Elskens (Actief sinds: 21-08-2017)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Sinisme !!!’ van William Elskens zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.