INLOGGEN
«»

Jaloersheid kan alleen maar schaden

Jaloersheid kan alleen
maar schaden.
Geeft nimmer iets van
gerechtigheid.
Scheve ogen kunnen
soms verraden,
dat het gemiste in
een ander wordt benijd.

Jaloersheid om het niet
hebben. Waaronder een hart
gemoed soms zo verzuren kan.
Dat het leven stuurt langs
scheve boorders.
Dat veel van een geluk ontneemt
als men het leven zo niet
accepteren kan.

Jaloersheid is als een
mens tussen de mensen,
die nog zoveel te wensen
heeft. Maar die vergeet
te wensen gewoon te leven
met de mogelijkheden die
die mens bijzonder maakt
zolang die leeft.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 29-01-2017

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Willem Bernardus Tijssen
Actief sinds: 02-03-2015Informatie bij het gedicht:

Schrijver: Willem B. Tijssen Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Jaloersheid kan alleen maar schaden’ van Willem Bernardus Tijssen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.