INLOGGEN
«»

Een vuiltje aan de lucht

Tropische temperaturen brengen
ademnood, ach een fris briesje
lijkt nu meer waard dan de zon
als ik mij er mocht in mengen
liet ik bakstenen regenen.

Luchtwegen niet langer geprikkeld
door die vuiligheid in de lucht
zouden mij toelaten te jubelen
ipv een vloek en een zucht
door deze gemene frats.

Anders amper bewust
van deze natuurlijke gang
kan ik alleen maar dromen
van dit essentieel belang
zuiverheid tot op de graat.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 04-10-2014

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dora
Actief sinds: 04-10-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Een vuiltje aan de lucht’ van Dora zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.