INLOGGEN
«»

Omgekeerde bucket list

Omgekeerde bucket list

Ik heb een omgekeerde bucket list
Een lijst met dingen
Die ik mijn leven
Nooit zou willen doen
Of nooit zou willen zijn
Hoe oud ik ook mag worden
Ik weiger pertinent

Ik ga nooit op wintersport
In de ijzige kou
Jezelf van een berg laten vallen
Voor je plezier
Je benen laten breken
En dan gezellig naar après-ski
Met de andere sukkels
Nee bedankt

Jagen op wilde dieren
Tijdens eens safari in Afrika
Met een groot geweer
Proberen te verbloemen
Dat je geen stoere vent bent
Maar een loser van formaat
Met een beetje geluk
Krijg je malaria
Nee bedankt

Een dure rode sportwagen kopen
Scheuren langs de wegen
Ja je hebt een midlifecrisis
Maar je bent weer lekker hip
Een penis extentie op wielen
Op een morgen kijk je
Jezelf aan in de spiegel
Je bent een idioot
Nee bedankt

Partnerruil of een triootje
Het lijkt zovele mensen leuk
Je denkt je seksleven
Een fijne boost te geven
Maar het werkt averechts
Er komt alleen ellende van
Je relatie gaat kapot
En je eindigt heel alleen
Je bent een oversekste primaat
Nee bedankt

Beroemd worden
Sommige mensen willen zo graag
Dat iedereen ze herkent
Dat iedereen van ze houdt
Maar het is spirituele leegte
Geen moment meer voor jezelf
Iedereen wil wat van je
En als ze je beu worden
Laten ze je genadeloos vallen
Je fortuin voorgoed verdwenen
Nee bedankt

Het leven is zo kort
Je moet zoveel mogelijk doen
En je moet toch alles in het leven
Minimaal één keer hebben geprobeerd
Ik denk dan bij mezelf
Wat een ongelofelijke onzin
Er zijn zoveel dingen
Die ik nooit zou willen doen
En als ik ergens nooit aan begin
Dan is het wel zo'n belachelijke
Bucket list
Nee
Bedankt

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 20-08-2017

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Vincent Oostrijck
Actief sinds: 20-08-2017 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Omgekeerde bucket list’ van Vincent Oostrijck zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.