INLOGGEN
«»

Zomerbries

Zomerbries

warme lucht glijdt langs mijn gezicht
zonnewarmte glundert door het bladerdak
stuifmeel dwarrelt door de droge lucht

terwijl er muziek traagzaam meandert
zoemt een hommel langszij
neem ik minnekozende zwanen in de poel waar
begeleid door een Zwartkop die zijn nummer prevelt

de lichte deining kabbelt tegen de grachtenwand alwaar de ijskar rinkelt
aan mijn smachtende blikken naar zomers geklede dames
ie fietsend in het voorbij gaan hun rokken behoeden van opwaaien

aldaar hef ik een koel glas rosé naar mijn mond
en zullen mijn gedachten verder kabbelen
Onhoorbaar zucht de zachte zomerbries…

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 01-07-2016

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

ZELUS
Actief sinds: 01-07-2016 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Zomerbries’ van ZELUS zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.