Je won een vette poet!

Dakoyria

Ik vergeet nooit meer jouw gezicht! Je won
onverwacht een meer dan gewenste poet!
Hoe je kort daarna de allerduurste whisky
kocht die je alras slokje voor slokje intens
genietend in je mond verdwijnen doet

Ter plekke verfoeide ik mijn eigen nuchterheid
Lekkere wijn, smakelijk, dat dan wel, die er
rücksichtslos naar binnen glijdt
Sinds jouw verscheiden ben ik toch wel blij met
dit avontuur

Hoewel, ergens blijf ik ook dat puriteintje dat al
gauw vindt iets véél te duur!

Dakoyria, 1 maart 2024.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 01-03-2024

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Informatie bij het gedicht

Verschil in karakter en levensstijl met mijn overzeese echtgenoot vond ik meer dan eens moeilijk. Na zijn dood merkte ik dat ik zijn Joie de Vivre desondanks toch mis. Dakoyria, 1 maart 2024.

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Je won een vette poet!’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.