INLOGGEN
«»

Melkweg

Onderweg door de Melkweg
gloeien ogen vol vuur.
Groeien wilde verhalen
tot het grootste avontuur.
Alles lijkt te zweven in een
oneindige nacht. Lichtjaren
verwijderd heeft zwaartekracht
geen macht.

een gevoelige ziel tussen het
ruimtegruis. Een kleurenspectrum
ver weg van het blauwe huis. De
aarde schept verwarring in zijn
nietig spel. ruimte voldoende
tussen hemel en hel.

Wie lijkt hier nog te denken aan
ruimte en tijd. Verloren de ziel
die hier zijn dagen slijt.
Problemen zo gewichtig verliezen
hier hun kracht. Hun zwaarte lijkt
te kleven aan de aardse macht.

Risico's lijken hier voor niemand
te bestaan. Bewustzijn trekt verder
dan een blik op de maan. Een leven,
een droom, voorbij je het weet.
Tijd lijkt te slapen tussen ster
en planeet.

Onderweg door de Melkweg op de
vlucht voor de tijd; stoppen de
wijzers en verliest de klok zijn
strijd. Alles lijkt te zweven in
een oneindige nacht; lichtjaren
verwijderd van tijdsbesef en
zwaartekracht.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 01-11-2015

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Willem Bernardus Tijssen
Actief sinds: 02-03-2015Informatie bij het gedicht:

Schrijver: Willem B. Tijssen Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Melkweg’ van Willem Bernardus Tijssen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.