SONNET

Martin Kageling


Zo normaal mogelijk probeer ik te leven,
zelden heb ik ter rechterzijde ingehaald,
trouw mijn premies en heffingen betaald
en alles steeds naar waarheid opgegeven;

probeer namen noch verjaardag te vergeten,
baad, verschoon en scheer me steeds op tijd,
vermijd altijd dat ik geduld en/of de kluts kwijt
raak – en raadpleeg geregeld mijn geweten.

Het komt niet vaak voor dat ik, zoals zonet,
me ondanks innerlijk verzet even liet gaan
en me maatschappelijk niet heb aangepast.

Niet dat ik onmiddellijk heb wildgeplast
– laat daaromtrent geen misverstand bestaan – ,
wel schreef ik je heel stiekem dit sonnet.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 17-02-2024

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Martin Kageling (Actief sinds: 16-02-2024)

Informatie bij het gedicht

'Ik ben gestemd om een sonnet te maken, Teêr-blauw als mij Japansche verzen lijken.' Albert Verwey, aan Frederik van Eeden

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘SONNET’ van Martin Kageling zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.