INLOGGEN
«»

laatste gedichten4

de vage gronden
ver buiten de stad
vergaarbak
van afgedankte jaren
hier is het begin:
galgenveldstraat:
ooit werden hier mensen
die anders dachten
levend begraven

genadig bedekt
met struikgewas
en weggewaaide plastic zakken
de kleur is vaal
op de begraafplaats
van afgedankte levens
de eeuwen maanden
tot vergeten
alleen een straatnaam
voor de weggegooide levens

zo had Filips het graag
een gebroken volk
en een rijk vol lijken
om te heersen

de bestrating is begraven
onder lagen asfalt
de huisjes van de tweeverdieners
ze hebben alles voor elkaar

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 07-09-2017

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Geert Messelis
Actief sinds: 26-09-2016 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘laatste gedichten4’ van Geert Messelis zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.