Levensfase gebonden

Dakoyria

Ik maak opnieuw de balans op, het schijnt levensfase
gebonden te zijn...
Wat verontrustte me, wat deed me ondragelijke pijn?
Maar ook de zaken waarop ik heel blij terugzie
De mensen die ik kende en vond nooit een evenknie.

Wat zij zeiden en me brachten, de talloze liefdevolle
gedachten
Het heeft wel iets weg van een wip waarop ik zit:
Dán komt het ene boven, dan weer datgene wat ik
liever niet bezit.

Een bonte mengelmoes van zaken, even vaak
positief als negatief
Wát was er per saldo dan het meest aanwezig?
Zo moeilijk te zeggen... Ik leeft nog!, zolang dan
als het God belieft.

Dakoyria, 2017.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 09-07-2017

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Levensfase gebonden’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.