INLOGGEN
«»

Geloven

Geloven

Verbeeldingen is van alle tijden,
Wat is de oorsprong,
Wie bevat hoe het begon,
Is het een houvast, een bliksemschicht of bedacht door ingewijden,

Kinderen krijgen deze veronderstellingen van huis uit mee,
De natuurlijke mystieke ervaringen en het religieuze,
Een subjectieve werkelijkheid, spiritueel of een eigen keuze
Gevoed door de directe omgeving of een dominee,

Persoonlijke belevingen zijn soms heilig,
Maar ook zeker een waarheid,
een overtuiging, bevinding, visie of zienswijze, vaak weerbarstig

Veranderen zal het menigmaal mettertijd,
Raadselachtig, waardig en vrijmoedig,
Geloven is onze enige eigen waarheid…

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 01-07-2016

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

ZELUS
Actief sinds: 01-07-2016 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Geloven’ van ZELUS zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.