INLOGGEN
«»

Een heel tevreden mens

Soms ontmoet je van die mensen, van stille
tevredenheid vervuld
Zij genieten van de allerkleinste zaken,
een hen geboden warme maaltijd genietend
in geduld.

Muziek halen zij uitsluitend van de computer,
voor hen is dat een heldere zaak .
Voor klágen koop je te weinig, zo hoor je heel
erg vaak.

Niet dat ze altijd zo gezond zijn, daarmee is
heus wel wat mis
Zij onthouden zich maar van commentaar,
zijn zowiezo vies van gekissebis.

Tóch, een eigen mening wordt hen zeker niet
ontzegd; waar nodig, wordt rustig een en ander
wat uitgelegd.

Heerlijke mensen om een gesprek mee te voeren,
zij maken heel vaak een punt
Zij die zo in het leven staan, soms heb je hen
méér wel gegund.

Dakoyria, 2016.



Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 24-10-2016

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Een heel tevreden mens’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.