Momentopname

dichterbij

terwijl de zon wegzakt
achter een grijzer wordende hemel
glijdt de dag langzaam
door mijn vingers

geeft de straat me stil en zwijgend
een buitengesloten gevoel
is het enige wat ik hoor
het tikken van de toetsen

ik schrijf mijn gevoel
uitgebreid op papier
de klok loopt door
minuten gaan geruisloos voorbij

mijn trouwe viervoeter
ineengerold op de mat
ligt haar roes uit te slapen
en slaakt een diepe zucht

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 17-01-2015

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

dichterbij (Actief sinds: 08-12-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Momentopname’ van dichterbij zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.