INLOGGEN
«»

welkom sterrenkind

wanneer toegewijd de liefde
passioneel haar ontlading vindt
is er plotseling een ster
die straalt aan de hemel

op zijn tenen sluipt hij
om het beste wat hij kan geven
geruisloos daar te planten
waar hij zijn oorsprong vond

de weg is lang en donker
als zo stil de nacht
waarin vriendelijk de maan lacht
als wind zacht zijn snoetje blaast

zachtjes fluistert hij in de oren
van zijn lieve pa en ma
dat wat ik kan geven
schenkt jullie de liefde

klein nog is zij in deze wereld
als een zandkorrel op het strand
waarin ook haar naam is geschreven
die zij eeuwig dragen en sieren zal

naast onze grote zus robine
die haar gidsen zal en leiden
zal dit zonnestraaltje altijd lachen
mooier nog dan duizend sterren

neem in jullie liefhebbende handen
dit mirakel van jullie hartstocht
sluit het in dankbare harten
waar ook ik mijn thuis weet

opdat ergens aan hemelse overkant
ik blijvend getuige zijn mag
van hoe groter zij groeiend
zij mens voor mensen is

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 24-07-2017

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Peter Paul Doodkorte
Actief sinds: 21-07-2015Informatie bij het gedicht:

Voor mama ilse, papa mark, robine en max (overleden) boon ter gelegenheid van de geboorte van dochter jolie elise, 18 mei 2017 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘welkom sterrenkind’ van Peter Paul Doodkorte zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.