Doop Gedicht

Arno Hovens

Doop gedicht

Twee cellen hebben de strijd gewonnen
en zijn een nieuw leven begonnen.
Samen gekomen in een beschermende schaal
is dit het begin van het verhaal
Geboren uit liefde van ..................
zal hun geluk hiermee verdergaan
Zij bieden aan god aan dit nieuw leven
dat nu naar hogere sferen wordt verheven.
Door deze doop opgenomen in het verbond van God
in wiens handen ligt haar verdere lot.
Vader en Moeder
zullen in haar leven zijn haar hoeder.
Peter en Meter zullen ook een steun zijn in haar leven
en jouw alle aandacht en liefde geven
Ook Opa en Oma spelen een rol in haar leven
een nieuw leven dat hun kinderen is gegeven.
Zij zullen zich dan ook niet laten kennen
om haar naar beste eer en geweten te verwennen.
Welk levenspad je zal afleggen
valt van te voren niet te zeggen.
Goede en slechte tijden zullen elkaar de loef af steken
maar jouw steun en toeverlaat zijn de mensen om je heen gebleken.
Maar voor ons zul je altijd ons lachebekje zijn
want wij vinden het fijn om Jouw Opa en Oma te zijn.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 07-08-2016

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Arno Hovens (Actief sinds: 24-09-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Doop Gedicht’ van Arno Hovens zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.