INLOGGEN
«»

Opgepast poortje

Op mijn paspoort staat een naam.
En die naam wordt bij officiƫle gelegenheden genoemd.
Terwijl mijn moeder mij zo heeft benoemd
Het is eigenlijk niet fijn.
Te heten zoals je niet bent in je zijn.
Mijn roepnaam staat namelijk nergens.
Alsof die geen grond heeft onder de voeten.
Ik had mijn geboortenaam gehoren hebben moeten.
Want mijn naam is ontzettend mooi.
Bijna niet uit te spreken.
Maar wel hoe ik heet.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 26-07-2017

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Adoptie
Actief sinds: 30-12-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Opgepast poortje ’ van Adoptie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.