INLOGGEN
«»

Putse boeren kathedraal

Toen de dood de boer kwam halen
moest hij zijn gras nog maaien
kom strak een terug zei de boer
of mijn koeien zitten zonder voer
neem in mijn plaatst mij wijf maar mee
die kan ik missen
bij het voederen van het vee
of neem misschien de knecht
het is een man van weinig zeggen
die af en toe
zijn eieren in mijn nest komt leggen
neen ! de meid laat die maar hier
die geeft mij stonden van plezier
maar de dood stond ongeduldig te wachten
ik wil de pijn een beetje verzachten
ik kom voor U het is je tijd
wees maar gerust tot niemands spijt
ik kom je halen in groot ornaat
dus zorg dat je weldra klaar staat
de duivel luisterde over zijn schouder mee
verkoop je ziel aan mij
dan krijg je nog een jaar of twee
goed zei de boer dus neem mijn wijf
ze is reeds oude lelijk en stijf
dan kan ik met de meid ollekebolleke doen
zonder steeds te moeten horen
gij hoerenschoen..

Neen zei de dood U kom ik halen
een langer leven
kan je met je ziel niet betalen
ziehier een houw met mijn zeis
goed gericht
en uit was de boer zijn levenslicht
de boer en de knecht
lachte zich een kriek
geen koeienstront meer
geen werk met schop of riek
voortaan bestaan er alleen nog
dolle nachten
zonder enige boerenklachten ..

En de meid die treurde
om de boer die heen was gegaan
ze heeft nog even voor zijn graf gestaan
daar gins aan die grote Kerkhoflaan
plengde ze een zoute meidentraan
want ze was nog steeds in de waan
dat de boer ooit met haar
een huwelijk zou begaan
ze is dan maar
met de noorderzon vertrokken
stilletjes op haar bruine meidensokken
gekleed in haar mooiste lange rokken
onder het gelui van de torenklokken
naar een andere hoeve
met een groot verhaal
de Putse boeren kathedraal...

anno 1980

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 02-09-2017

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

William Elskens
Actief sinds: 21-08-2017 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Putse boeren kathedraal ’ van William Elskens zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.