Zoals het eens toeging

Dakoyria

Uit mijn grijze verleden als tamelijk jong kind
bij oma en opa te logeren Niet rijk maar elkaar
diep bemind
Het gaf nog een stoof voor oma's altijd koude
voeten Een aangeboden 'Zeeuwse babbelaar'
waarnaar je in een bescheiden blikje wroette

Interessant werd het pas als er dove visite was!
Kleine gehoorapparaten gaf het nog niet in die
tijd Een soort lange toeter waardoor je sprak gaf
enig respijt Met een lorgnet op je neus bekeek je
van alles, ja heus. De voorloper van een 'echte'
bril Dát zou nog even duren voordat die verving.

Dakoyria, 13 februari 2024.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 13-02-2024

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Informatie bij het gedicht

Als jong kind maakte ik kennis met toen algemeen gebruikte dagelijkse voorwerpen, die geleidelijk aan door modernere versies werden vervangen. Dakoyria, 13-2-2024.

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Zoals het eens toeging’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.