Hij handelde keurig áf

Dakoyria

Hoe hij dit zo keurig afhandelt, deze inmiddels
al heel oude man
Zo trouw altijd mijn tuin deed, hij hield er zo
van!

Natuurlijk ook het zakelijk aspect nooit vergeten
Wat heeft hij zich in dit werk altijd meer dan vast
gebeten... Nu, bijna schuldbewust, meldt hij me
dat hij dit niet meer mag doen...

Strikte adviezen van zijn artsen Slechts aan zichzelf
mag hij nog denken en ik gun hem van harte nog
veel blije uurtjes!
Wat ik zónder hem moet doen? Goede tuinlieden

zijn schaars Ik zal voor vervanging meer dan mijn best
moeten doen!


Dakoyria, 5 april 2024.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 05-04-2024

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Informatie bij het gedicht

Een oudere man die jarenlang mijn tuin verzorgde moest door optredende makke door zijn leeftijd er de brui aan geven. Bijna schuldbewust handelde hij een en ander keurig af. Het zal lastig worden om voor passende vervanging te zorgen. Mijn dank is groot. Dakoyria, 5 april 2024.

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Hij handelde keurig áf’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.