Geeft mij uw kleur.

Hoanne

Leen mij uw kleur

Leen mij uw kleur
zodat ik even anders mag zijn
gerespecteerd word om wie ik ben
ook als ik anders lijk

Leen mij uw kleur
want ook ik ben een mens
een die de wereld kleurt
en een kans verdient

Leen mij uw kleur
ik wil even voelen hoe erg het is
niet te worden geaccepteerd
omdat mijn kleur niet wit is

Leen mij uw kleur
uw oog, uw mond, uw hand
ik mocht ze al even
even anders, toch mezelf
Leen mij uw kleur

Leen mij uw oog

Leen mij uw oog
Om te zien wat ik mis
Om mijn wereld te verbreden
Om mijn soms beperkte beeld te verrijken

Leen mij uw oog
Want ook ik zie niet alles
Want uw beeld zal anders zijn
En samen zien we meer

Leen mij uw oog
Dan mag u mij geleiden
Mijn blindzijn genezen
Van eenzijdig beeld en mening

Leen mij uw oog
Nu de wereld van ons vraagt
Oog te hebben voor d’ander
En ik mijn beperkingen ken
Leen mij uw oog

Leen mij uw mond

Leen mij uw mond
ik zal spreken naar uw beeld
al zal het anders klinken
en zal de toon wel anders zijn

Leen mij uw mond
praten zal spreken worden
inhoud niet vrijblijvend zijn
omdat ik goed geluisterd heb

Leen mij uw mond
de stem zal zingen als vanouds
sereen met valse tonen soms
maar krachtig en spontaan

Leen mij uw mond
het werktuig van de liefde
die lippen zoekt om te kussen
hongerig te lang gemist
Leen mij uw mond

Leen mij uw oor

Leen mij uw oor
Zodat ik beter zal horen
Meer zal luisteren
En het beter zal begrijpen

Leen mij uw oor
Om me me niet te verliezen
In mijn eigen gelijk
En doof te blijven voor een ander geluid

Leen mij uw oor
Niet als het telaat is
Maar nu het nog kan
En ik me niet verlies
In mijn eigen gelijk
Leen mij uw oor.

Leen mij uw hand

Leen mij uw hand
misschien oud en verweerd
rimpelig, misvormd
maar sterk en doorleefd

Leen mij uw hand
t’geeft vertrouwen en ook kracht
laat ons samen werken
aan nog onhaalbare doelen

Leen mij uw hand
help waar het nodig is
steun als ik vraag
en laat los wanneer het kan

Leen mij uw hand
dan bouwen wij een nieuwe wereld
samen omdat de toekomst het nodig heeft
de jeugd het van ons mag verwachten
Leen mij uw hand.

Leen mij uw hart

Leen mij uw hart
Ik zal er zuinig op zijn
ik geef u het mijne
Voor altijd
Ook al is het elke dag weer een uitdaging.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 22-03-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Hoanne (Actief sinds: 20-03-2022)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Geeft mij uw kleur.’ van Hoanne zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.