INLOGGEN
«»

Droevige man

Droevige man

Tegenover mij
Zit een droevige man
Eens in de zoveel tijd
Komt hij bij me langs
We praten wat
Over van alles
Ik kook voor hem en mij
Hij heeft een droevig gezicht
Hij is eenzaam
Hij voelt zich vaak verloren
En somber
Opgesloten in zichzelf
Soms luisteren we samen naar muziek
Ik maak koffie voor hem en mij
Hij woont alleen
Hij heeft al in geen eeuwigheid
Een vriendin gehad
Zelfs niet voor een nacht
Relaties aangaan
Dat is niet zijn sterkste kant
Het is best een lieve jongen
Maar vaak zo onbereikbaar
In feite
Leeft hij een soort dubbelleven
Bijna niemand
Weet van de problemen
Die hij heeft met zichzelf
Hij gaat elke morgen naar zijn werk
Doet zijn ding op kantoor
En komt 's avonds weer thuis
Ik denk soms aan hem
Als hij een tijd lang
Niets van zich laat horen
Weet ik het gaat slecht
Hij heeft me verteld
Over gedachten die hij heeft
Over zijn leven
En over zijn dood
Soms maak ik me zorgen
Ik hoop dat hij dat nooit doet
Binnenkort nodig ik hem weer uit
Om te komen eten
Samen wat tv te kijken misschien
Zolang hij blijft komen
Is hij nog hier
Zolang we er zijn
Is er hoop
Dus ook voor hem

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 08-09-2017

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Vincent Oostrijck
Actief sinds: 20-08-2017 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Droevige man’ van Vincent Oostrijck zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.